Brahmacharini Prabha Ma

Al van kinds af aan vroeg ik mij af hoe deze wereld in elkaar steekt. Door deze nieuwsgierigheid en mijn liefde voor dieren ben ik diergeneeskunde gaan studeren. Al snel werd me duidelijk dat ik in de wereldse wetenschap geen bevredigende antwoorden kreeg. Dit in combinatie met fysieke klachten, brachten mij tot de spiritualiteit, oftewel de wetenschap van de wereld binnenin onszelf.

Brahmacharini Prabha Ma
Brahmacharini Prabha Ma

De Waarheid in de Stilte

Op mijn negentiende startte ik met meditatie en sindsdien heb ik vele meditatie technieken gevolgd en vele spirituele paden bewandeld. Dit gaf mij wél de antwoorden die resoneerden met iets diep in mezelf. In 2010 ben ik 9 jaar lang, samen met mijn toenmalige partner, de wereld gaan rondzeilen. Het wekenlang op zee zijn, overgeleverd aan Moeder Aarde was ook een diep spirituele ervaring: het versmelten met het oneindige blauw van oceaan en lucht.... Tijdens deze tochten ontdekte ik hoe vele antwoorden op levensvragen in de Stilte te vinden zijn. Deze wereldreis heeft me ook laten zien hoe waardevol het is om het pad van je hart te durven volgen. En dat het ook kan!

Ontmoeting met spiritueel Leraar Sri Bhagavan

In 2014 heb ik mijn geliefde spiritueel leraar gevonden, Sri Bhagavan, uit Kolkata, India. Al bij de eerste ontmoeting was me duidelijk dat Hij mijn Leraar was, terwijl ik niet bewust op zoek was naar een Goeroe. In de geschriften wordt gezegd dat als je verlangen zo groot wordt om het wezenlijke in jezelf te kennen, dit wezenlijke of jouw ware Zelf in een fysieke vorm voor je verschijnt. Hij of zij neemt je bij de hand en laat je het pad door het moeilijk doordringbare bos van onwetendheid naar het licht van wie je werkelijk bent, zien. Bhagavan heeft ervoor gezorgd dat dit licht in mezelf steeds meer ervaren en gezien kon worden en zo kwam ik Thuis bij meZelf.

Sinds dat ik Bhagavan ken, ben ik nauw betrokken bij International Vedanta Society en voel mij geroepen om de prachtige leer van Vedanta met iedereen te delen die daar behoefte aan heeft.

Inwijding tot Brahmacharini

Op 3 januari 2024 heb ik de inwijding tot Brahmacharini mogen ontvangen en is mij de naam Prabha Ma gegeven. Het is de eerste stap in het omarmen van het Vedisch monnikschap of Sannyasa. Prabha betekent Licht of zonnestraal. Een volgende stap in het leven waar mijn hart van gaat zingen!

Brahmacharini Prabha Ma
Brahmacharini Prabha Ma