Satsang -de Kracht van Waarheid

Satsang met spiritueel Leraar Sri Bhagavan
Satsang met spiritueel Leraar Sri Bhagavan

Ontdek het belang van Satsang

Sri Ramakrishna, een spirituele Meester uit de tweede helft van de negentiende eeuw, die aan het begin staat van de Lerarenlijn waar Bhagavan en International Vedanta Society toe behoort, zei hierover het volgende. Als je spiritueel wakker aan het worden bent, ben je als een net opgekomen boompje. Dit boompje is nog heel kwetsbaar en makkelijk op te eten door geiten of koeien. Het boompje heeft bescherming nodig en je zet er een afrastering omheen. Totdat het zo groot en sterk is dat geen geit of koe het nog kan doden, ook al knabbelen ze wat aan de onderste takken of de bast. Deze afrastering of bescherming is als de spirituele familie, waarmee je geregeld samenkomt om over de uiteindelijke Waarheid te praten. Hiermee help je en inspireer je elkaar, zodat je prille spirituele ontwaken niet meteen weer wordt versluierd door wereldse beslommeringen.

Laat je inspireren door de verhalen uit Vedanta

De boodschap van Vedanta is in principe kort en bondig en heb je wellicht al vaker gehoord. Misschien heb je ook Eenheidservaringen gehad of voel je een diepe herkenning als je erover hoort. Zolang je echter niet elk moment van de dag in die Waarheid van het Eenheidsbewustzijn leeft, is het belangrijk om deze spirituele kennis steeds opnieuw te horen of te lezen. Totdat je je continu realiseert wie je in werkelijkheid bent!

Tijdens Satsang wordt aan de hand van eenvoudige verhalen de kennis uit de Vedanta met je gedeeld. Deze verhalen hebben een diepe spirituele betekenis die helpen om het spirituele ontwaken in jou steeds meer te voeden en aan te wakkeren.

Ervaar het Samen Zijn in de uiteindelijke Waarheid van het Eenheidsbewustzijn

Satsang betekent letterlijk: 'Samen Zijn in Waarheid.' Het samen praten over de uiteindelijke of absolute Waarheid. Deze Waarheid is dat jij Eén bent met alles om je heen. Dat je onbegrensd, vrij en volmaakt bent. Dat jij het Goddelijke zelf bent!

De filosofie van Vedanta probeert je hier keer op keer van te doordringen. Deze kennis vind je terug in de Upanishads, de heilige geschriften die een onderdeel zijn van de Veda's. Vedanta betekent letterlijk het einde van de Veda's, maar aangezien de Veda's als de oneindige heilige kennis wordt beschouwd, die door de heiligen van de één op de ander wordt overgedragen, kan het beter vertaald worden als de uiteindelijke kennis. De Upanishads gaan alleen over deze kennis. De rest van de Veda's daarentegen bevatten instructies, rituelen en mantra's om je leven zo zuiver mogelijk te leven, waardoor deze kennis, die inherent in jou aanwezig is, tot manifestatie kan komen.

Satsang en mantra zingen in spiritueel centrum Malden
Satsang en mantra zingen in spiritueel centrum Malden