Vedanta meditatie bijeenkomsten-breng je geest in balans

Kom aan bij jeZelf door zang en meditatie

Vrouw aan het mantra zingen in spiritueel centrum
Vrouw aan het mantra zingen in spiritueel centrum
Samen Sanskriet gebeden zingen van IVS
Samen Sanskriet gebeden zingen van IVS
Satsang in spiritueel centrum IVS
Satsang in spiritueel centrum IVS
Samen mediteren voor innerlijke rust en vrede
Samen mediteren voor innerlijke rust en vrede

Tijdens de Vedanta-meditatie bijeenkomsten word je meegenomen in het zingen van Sanskriet gebeden en mantra's om vanuit je hoofd in het hart aan te komen. Zo creëren we samen een energieveld waar je hart als vanzelf wordt geopend, en waarin je je gedragen en veilig voelt om tot ontspanning te komen. Dit maakt de weg vrij om makkelijker tot meditatie te komen. Door middel van een begeleide meditatie ga je dieper de verstilling in om het wezenlijke in jezelf meer ruimte te geven om zich kenbaar te maken. Aangezien dit zo subtiel en fijnstoffelijk is, kun je het alleen ervaren in diepe stilte.

Ontdek de Kennis over wie je werkelijk Bent tijdens Satsang

Na de meditatie is er ruimte voor Satsang. Er wordt uitleg gegeven over de filosofie van Vedanta om zo meer begrip te krijgen over hoe je binnenwereld in elkaar zit. Vedanta nodigt je uit om op zelfonderzoek te gaan en te onderscheiden wat je nu wel en niet in wezen bent. Het wordt ook wel de innerlijke of spirituele wetenschap genoemd. Op school leer je alles over hoe de buitenwereld in elkaar zit, maar niet hoe het in onszelf allemaal werkt. Vedanta geeft je hier inzicht in. Hiervoor worden eenvoudige, illustrerende verhalen gebruikt die makkelijk te begrijpen en te onthouden zijn. Er is ook altijd ruimte voor vragen of het aandragen van een thema waar je dieper op in wilt gaan.

Wees welkom!

De bijeenkomsten zijn op basis van donatie (richtlijn: 7,50 euro).

Vedanta-meditatie bijeenkomsten op scholen, universiteiten en bedrijven

Prabha Ma biedt ook Vedanta-meditatie bijeenkomsten op scholen, universiteiten en bedrijven aan. Afhankelijk van het publiek en de interesse wordt er een programma op maat gemaakt, waar de juiste verhouding van de verschillende methoden ingezet wordt.

Onderzoek je geest met verschillende meditatietechnieken

Je zult tijdens deze bijeenkomsten kennis maken met verschillende meditatietechnieken vanuit de Vedanta. Zo kun je voor jezelf ervaren welke voor jou het beste werken om dichter bij het wezenlijk in jezelf te komen. In de meditaties staat het hart centraal, omdat deze gezien wordt als de toegangspoort naar de ziel, je ware Zelf of ook Atman genoemd. Het is de meest veilige techniek, waarbij geen fysieke klachten, zoals hoofdpijn, kunnen ontstaan. Daarom is deze techniek voor zowel de beginner als voor degene die al jaren mediteert, geschikt.

Mantra zingen op scholen
Mantra zingen op scholen