International Vedanta Society- ontdek wie je Bent

International Vedanta Society opgericht in 1989 door Sri Bhagavan.

Spirituele organisatie International Vedanta Society
Spirituele organisatie International Vedanta Society
Spirituele organisatie International Vedanta Society
Spirituele organisatie International Vedanta Society

Liefdadigsheidswerk in afgelegen dorpen

Naast het delen van Vedanta organiseert IVS ook programma's waarbij voedsel, kleren en dekens worden uitgedeeld in afgelegen, arme dorpen. Ook worden regelmatig dagen ingepland waar mensen gratis medische zorg kunnen krijgen. Bhagavan's folosofie is echter dat het allerbelangrijkste is dat je weet wie je werkelijk bent om je leven echt te kunnen veranderen en betere leefomstandigheden voor jezelf kunt te creëren. Omdat Zelfrealisatie je zelfvertrouwen en moed vergroot. Vandaar dat Hij naast liefdadigheidswerk de mensen het allerliefste het grootste kado wilde geven wat mogelijk is: Zelfrealisatie. Te weten wie je in wezen Bent.

Ontdek IVS wereldwijd

Ook buiten India is IVS bekend. Een aantal buitenlandse leerlingen van Bhagavan van over de hele wereld organiseren programma's in het land waar zij wonen. Ze geven uitleg over de filosofie van de Vedanta en volgen daarbij grotendeels het Ashram progamma zoals in India.

Ontmoet IVS in Nederland

In Nederland zijn er twee IVS centra. Een in Berghem (Anjali Ashram) en een in Malden. In Malden verzorgt Brahmacharini Prabha Ma de wekelijkse Vedanta-meditatie bijeenkomsten op de woensdagavonden en vrijdagochtenden en de (ongeveer) maandelijkse mantra-zang avonden waar je bij kunt aansluiten. Daarnaast organiseert ze deze bijeenkomsten ook op andere lokaties in Nederland. Ook verzorgt zij online cursussen interactieve zijnsoriëntatie. Mensen die behoeften hebben aan één op één begeleiding kunnen bij haar terecht voor individuele coaching.

Voor meer informatie over International Vedanta Society, neem eens een kijkje op: www.ivsweb.org

International Vedanta Society (IVS) is een spirituele non-profit organisatie die in 1989 door spiritueel leraar Sri Bhagavan is opgericht. Dit gebeurde in Guwahati, Assam, India. Bhagavan had hiermee tot doel om de filosofie van Vedanta meer onder de mensen te brengen. Nadat Hij zelf de hoogste staat van Zelfrealisatie had bereikt in 1985 (Nirvikalpa Samadhi), en daarmee de kracht van Vedanta ontdekte, wilde Hij niets liever dan zoveel mogelijk mensen daar deelgenoot van maken. Via IVS heeft Hij de rest van zijn leven ingezet om mensen de weg naar het wezenlijke in hunzelf, ofwel Zelfrealisatie, te wijzen. Velen mensen hebben dat ook mogen ervaren en hebben daarmee innerlijke rust en meer zingeving in hun leven gevonden.

Ondertussen zijn over heel India meerdere IVS centra (Ashrams) waar vele enthousiaste toegewijde leerlingen van Bhagavan samen werken. Zij zorgen dat het dagelijkse Ashram programma blijft draaien. Dit houdt in dat op vaste tijden Mantra en Sanskriet gebeden worden gezongen, samen wordt gemediteerd en over Vedanta wordt gesproken. Iedereen is daarbij welkom om aan te sluiten.